Sociale doelen

Hieronder vindt u een selectie van verenigingen
die we recentelijk mochten steunen.

Akabe Ommekaar

Wij zijn Akabe Ommekaar, een scouts voor kinderen, jongeren en volwassenen met of zonder een beperking. Al jaren dromen wij van een daguitstap naar de Efteling. In dat magische rijk is er voor elk wat wils: van het sprookjesbos tot de wildste attracties. Een daguitstap vinden waar al onze leden enthousiast van worden is altijd een uitdaging, maar in de Efteling worden de kleinsten ondergedompeld in een heerlijke sprookjeswereld terwijl de oudsten de longen uit hun lijf schreeuwen in de wilde achtbanen. Financieel was er nooit de mogelijkheid om dit te doen, maar volgend jaar gaat dit eindelijk gebeuren dankzij de steun van Kiwanis Malle en Turnhout. Het gaat een daguitstap worden om nooit te vergeten!

Hanne Baeyens

Ontdek meer


Bosklassen Sint-Rafaël

Al meer dan 35 jaar krijgt onze school, BuBaO Sint-Rafaël, steun van Kiwanis Malle. Alle  klassen van de lagere school op bosklassen, het is zo'n prachtige

beleving voor onze jongeren!  

Toen de maximum factuur werd ingevoerd, vreesden we niet meer jaarlijks op bosklassen te kunnen gaan. Kiwanis droeg onze bosklassen zo'n warm hart toe, dat zij zich engageerden om alle leerlingen financieel te ondersteunen, zodat we onze jaarlijkse traditie ononderbroken konden verder zetten. 

Ook onze school zelf kreeg steun van Kiwanis. Onze doelgroep, kinderen met een matige tot ernstige mentale handicap, hebben nood aan extra stimulatie. Een snoezelruimte was een grote droom en met de steun van Kiwanis kon die gerealiseerd worden. 

We zijn heel dankbaar voor de inzet van Kiwanis en vooral voor hun blijvende interesse in onze kinderen en onze werking, we voelen ons gedragen.

Ilse Hermans

Leer meer

Dialaug

Dialaug is een vereniging voor nierdialysepatiënten en getransplanteerden.
Wij zijn zeer dankbaar dat Kiwanis ons kan en wil steunen.

Wat doen we?

Wij geven om de drie maanden onze Nieuwsbrief uit.
Voor activiteiten gaat de steun naar onze patiënten.
Zo kunnen onze mensen gratis genieten van een fijne dag.

Wij doen ook een patiënten-actie om onze mensen een steuntje in de rug te geven.

Hopelijk kan deze samenwerking nog lang doorgaan.  

Maria Vrints

Ontdek meer

Zonnekamp

Zonnekamp is een onafhankelijke vzw die jaarlijks op kamp gaat met 50 personen met een mentale en eventueel ook fysieke beperking. We nemen ook steeds onze eigen kinderen en een grote leidingsploeg mee. We proberen onze gasten een unieke vakantie te geven waarbij zij het middelpunt zijn en alles op alles wordt gezet om hun dromen mee waar te maken.

Doordat we met een grote groep zijn en we toch het nodige comfort nodig hebben (bv. rolstoeltoegankelijke ruimtes) is het niet altijd gemakkelijk om een betaalbare en aangepaste kampplaats te vinden. Ook de kosten voor ons materiaal, lekker eten en de bus om op uitstap te gaan, lopen snel op. Mede dankzij de steun van Kiwanis Malle kunnen we jaarlijks voldoende geld inzamelen om dit allemaal te realiseren en 10 dagen lang een lach op het gezicht van onze gasten toveren. 

 

Ook dit jaar gaan we in coronatijden op kamp zodoende onze gasten ook weg kunnen zijn van deze regels daar we in bubbels gaan. Daarmede een dikke dankuwel aan Kiwanis Malle

Alexander Meyers

Leer meer

Gekkoo

Dankzij Kiwanis kunnen de kinderen en jongeren van het Gekkoo kamp Puur Plezier genieten van een vakantie op maat.

De deelnemers hebben een mentale beperking en komen vaak uit een moeilijk thuissituatie. Om deze reden willen wij, als vrijwilligers, hen een echt vakantiegevoel bezorgen.
Zowel de mogelijkheid om een pretpark te bezoeken, het hoogtepunt van ons kamp, alsook de verplaatsingen voor kleine uitstapjes worden voor ons, mede dankzij Kiwanis, mogelijk gemaakt.

Britt Lenaers

Ontdek meer

Krik-Krak

Wij zijn Vzw. Krik-krak een omnisportclub voor personen met een beperking. 
Opgestart in 1995 bestaan we nu 26 jaar.

Ons ledenbestand bestaat uit een 40-tal leden met een beperking en we delen onze groep op in 2 groepen:

De Kriks zijn onze -14 jarigen en de Kraks zijn onze +14-jarigen.

Elke groep komt 2 wekelijks samen om een uurtje te sporten, meestal in de sporthal van het Giels Bos te Gierle op vrijdagavond, maar het kan ook op verplaatsing zijn. 

We proberen elke week een andere sport aan te bieden, zodat onze leden kunnen kennismaken met  verschillende sporten.

Hiervoor hebben we aangepast sportmateriaal nodig en dat kunnen we aankopen met de steun van Kiwanis Malle. 

Zonder deze steun zou ons sportaanbod veel beperkter zijn.

Steven Fleerakkers

Leer meer

De Speelbabbel

Als kind moet je kunnen dromen, je verwachtingen kunnen waarmaken of je talenten kunnen ontwikkelen en dromen moeten gedroomd durven worden.

Ze mogen niet afhangen of je al dan niet in een arm gezin ,bent geboren of dat je niet de juiste kansen krijgt.

Wij, als Huis van het Kind Malle, proberen samen met Kiwanis Malle kansen voor kinderen te creëren. 

Dat doen we niet met grote of dure projecten, juist niet. We zetten samen in op de beleving van kinderen.

Kinderen  moeten zich goed  in hun vel kunnen voelen en onbezorgd gelukkig kunnen zijn.

Met de steun van Kiwanis Malle geven we kinderen een fijne tijd in ons Huis van het kind Malle.

Soms met een leuke kindervoorstelling of  met een  tof Sinterklaasfeest of samen een kunstwerk maken tijdens De Speelbabbel. 

Kleine dingen waarmee we een lach zien op de kindersnoetjes, kleine dingen waardoor ze zich goed voelen en mooie herinneringen maken.

Samen met de steun van Kiwanis Malle en geïnspireerd  door de rechten van het kind proberen we de kansen te geven waar kinderen recht op hebben.

Bedankt Kiwanis Malle 

Danny Delsemme

Ontdek meer

Forest Wheels

Forest Wheels vzw is al meer dan 25 jaar de grootste rolstoeltennisclub van Vlaanderen. Wij proberen iedereen met een fysische beperking , ongeacht hun leeftijd of handicap aan het sporten te zetten.

Het op maat aanbieden van onze wekelijkse groepstrainingen , door 4 gediplomeerde trainers, vergt soms heel wat creativiteit . Het verhaal van die moedige speelster, die na weken eindelijk die bal kan terugslaan of het verhaal van Jef Van Dorpe die nu geselecteerd is voor de Paralympics.

Forest Wheels vzw beschikt niet over een eigen infrastructuur en moet dus terreinen huren van Sportcentrum Heiveld, die volledig toegankelijk en aangepast zijn aan onze noden. Naast het sportieve gebeuren zorgt de club ook voor een brede waaier aan sociale nevenactiviteiten om het “clubgevoel” te versterken. Dit alles is voor onze club soms financieel heel zwaar.

Door de steun van jullie organisatie, en alle mensen die hier achter staan , kunnen wij dit alles zeer laagdrempelig houden voor onze leden.

De steun van KIWANIS is voor ons een mooie bijdrage, want rolstoeltennis blijft een zeer boeiend, sociaal en sportief project.

Een dikke BEDANKT  van al onze leden !!

Leer meer


Kristus Koning BuSO

Onze school BuSO Kristus Koning te Sint-Job, is een school voor jongeren met leermoeilijkheden
en/of gedragsproblemen (type 3).

Zich aanpassen en goed voelen in een nieuwe school  is voor hen niet evident. Daarom organiseren wij met ons observatiejaar jaarlijks een vriendendriedaagse in ‘Drieboomkensberg’.  3 dagen waar we onze leerlingen uit de klassituatie halen en hen op een andere manier leren kennen.  We merken vooral de laatste jaren dat de problematiek van onze jongeren veranderd is. Waar we vroeger vooral met leer-en gedragsproblemen te maken hadden, merken we nu meer en meer dat heel wat leerlingen extra zorg en begeleiding nodig hebben.  Het vraagt heel wat tijd, geduld,… om met hen een vertrouwensband aan te gaan. Onze vriendendriedaagse is hier echt een meerwaarde bij.

Dankzij de steun van Kiwanis kunnen wij hen een paar onvergetelijke en zorgeloze dagen schenken. Het wordt dan ook enorm gewaardeerd door onze ouders, onze leerlingen en ons leerkrachtenteam.

Ontdek meer

Het Gielsbos

Wij zijn een leefgroep met 10 bewoners die allemaal een diep verstandelijke en motorische beperking hebben. Dagelijks gaat er heel veel tijd naar verzorging, kinébehandelingen en praktische zaken die door ons als begeleiding opgevolgd moeten worden.

Er is meestal erg weinig tijd over voor ontspanning. Eén keer per jaar gingen wij met de helft van onze leefgroep op kamp. N

iets moet, alles mag. Ontwaken en ontbijten wanneer het past, geen kiné om 8u in de ochtend, persoonlijke aandacht en tijd voor vele extraatjes, kortom een verwenvakantie voor iedereen. 

Jammer genoeg zijn deze kampen enorm duur aangezien wij de nodige voorzieningen nodig hebben. Daarom hebben wij enkele jaren geleden onze kampen on hold moeten zetten. T ot Kiwanis op ons pad kwam ! Door hen kunnen wij weer dromen en genieten van een jaarlijks kamp en hoeven ouders zich geen zorgen te maken over de te hoge kostprijs

En als wij als begeleiding de stralende gezichtjes zien van onze bewoners, genieten wij volop mee.

Leer meer